bishop, rims.net.pl - zapytaj też u niego.
Jakaś ku.... znowy mnie przyrysowała :(
Zwiń
X
-
Jakaś ku.... znowy mnie przyrysowała
Dopiero co odebrałem samochód z naprawy po zarysowaniu zderzaka itd. a tu dziś patrzę jakiś skur... mnie zarysował... wygląda to na rysę od jakiegoś paska czy coś.... poniżej zdjęcie. Podpowiedzcie proszę co z tym fantem zrobić... wydaje mi się że ta rysa tak jakby "jest wybrzuszona" czyli wydaje mi się że samo spolerowanie powinno zdać egzamin... ale nigdy w to się nie bawiłem i nie chciał bym pogorszyć... sama pasta tempo czy czymś innym się za to wziąć ?Załączone pliki
-
-
A to na lampie to dalsza cześć tej rysy :?: Jedź do fachowca masz czarny lakier to partaninę będzie widać.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
ta rysa tak jakby "jest wybrzuszona
Pasta Tempo raczej nie da rady. Ja bym zaczął od jakiejś pasty polerskiej S3 - wtedy zobaczysz co siedzi pod spodem.Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
pawelpap, Jak nie pojedziesz do ASO , a jak to tylko lakier jakiegoś delikwenta to za flaszkę powinien zrobić.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
jeżeli rysa nie przebiła bezbarwnego to polerowanie ma sens.
nawet drobne zmatowienie okolic, polerowanie mocnym środkiem i potem polerka do odzyskanie koloru czasami się opłaca ale nie robi sie tego miejscowo bo wygląda jakby element był lakierowany (różnica kolorów)
proponuje podjechać do takiej firmy (nie lakiernika) i każdy co ma odrobinę czucia w palcach odpowie na to pytanie od reki.
a może to nie rysa tylko jakaś kredka skoro zostawiła nalot na lampie i lakierze - wtedy zdjęcie możesz zrobić sam mocniejszym środkiem.Nabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
Po drodze Verso 2,0 D4D, Auris 1,6 Velmatec
A teraz jest 1,4 TSI z 2012
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pawelpapA tak swoją drogą strasznie wku... mnie jak ludzie robią coś takiego ... zawsze se mówię że jak ktoś w gównie żyje nie znaczy że ja muszę...
Całe szczęście w nieszczęściu, że mam autocasco i udało się całość w miarę bezboleśnie ale po sporych bojach naprawić (swoją drogą w ubezpieczyciele to inna niezła banda po*ebów, czyhających na Twoje pieniądze). Remont trwał 2 tygodnie, skończyło się wyciągnięciem błotnika, malowaniem całości i wymianą tylnej bocznej szyby (jest montowana na stałe i nie da się jej zdemontować - jedyna rada to jej wybicie). Suma summarum - całość kosztowała prawie 2 klocki. :krzywy
Inny przykład z mojego żywota. Pod krakowską Ikeą - jakaś męska i wierutnie nierozgarnięta młoda ciota na Chrzanowskich blachach przy cofaniu zaorała w tył Vektry - dosłownie na moich oczach. Oczywiście gość dał od razu zrezygnował z zakupów i nawiał aż się za nim kurzyło. Całe szczęście, że byłem z żoną - spisaliśmy numery rejestracyjne tego *uca zanim się ulotnił z piskiem opon i zostawiliśmy kartkę za szybą uszkodzonego auta, że w razie czego będziemy świadczyć jak było na prawdę. Wielka szkoda, że właściciel doszedł do wniosku że aż tak bardzo fura mu nie ucierpiała i odpuścił temat. Jestem w 100% pewien, że następnych razem ten g*ój z KCH też da nogę po zarysowaniu i innego nieszczęśnika... Takich ludzi powinno się od razu odstrzelić!
Komentarz
-
-
Nie mam listew drzwiowych co spowodowało łatwiejszym zostawieniem śladu przez jednego imbecyla. Na szczęście przeleciał moje drzwi końcówką swoich nie czyniąc szkody blacharskiej a zostawiając "jedynie" ślad niebieskiej farby o szerokości 4-5mm i długości ok8cm. Przeleciałem to delikatnie Cifem... o_O Potem politura i wosk. Nie ma śladu. :P
Komentarz
-
-
Dokładanie wiem co czujecie. Mi też ktoś jak cofał zaorał drzwi kierowcy. I nie wiem dlaczego ale jakoś się nie dziwiłem że jak przyszedłem ze sklepu to go nie było a rysy na moje miłości pozostałyAle tak pomyślałem czy można to gdzie naprawić te zarysowania i wgniecenia w Krakowie ? W autoryzowanym serwisie na bank będzie drogo a nie mam AUTOCASCO. Czy moglibyście polecić jakieś prywatne zakłady które specjalizują się w takich naprawach i zrobią to solidnie ? Oczywiście na terenie Krakowa ?
Bardzo proszę o odpowiedź
Komentarz
-
-
SP9XWW, współczuje, wiem o co biega bo mnie jakaś :klnie: zaorała listwę zderzaka przednią, wraz z kawałkiem rejestracji. Najlepsze jest to, że auta stało na moim podjeździe pod domem. Listwa niby pryszcz bo kosztuje stówę z groszami ale lakierowana była więc teraz z czarnym zaoraniem z dupy wygląda :evil:Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
Komentarz
-
-
Ok jakaś to ogarnąłem... jak po fakcie poczytałem mogłem trochę inaczej zrobić ale nic to, wydaje mi się że jak bym mniej nałożył czarnego lakieru tak aby został delikatny rowek i więcej bezbarwnego nałożył było by mniej widoczne....
zdjęcie przed:
zdjęcie po:
w realu trochę to lepiej wygląda ... a jak się ubrudzi to nic nie widać
Komentarz
-
-
Ultimate Compound nie da rady - jedynie ScratchX może pomóc. UC jest dobry na drobne rysy, a ta powyżej drobna nie jest
Zresztą kolega, jak widać, nieźle sobie poradzil, więc sprawa jest zamknięta.Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
Komentarz
-
-
Najpierw oczyściłem rozpuszczalnikiem i taka szczoteczka co jest z tym zestawem zaprawkowym (zestaw z ASO za 35 zł)... potem pomalowałem czarnym... poczekałem aż wyschnie... znowu czarnym aby wychodziło ponad lakier... spolerowałem na mokro najpierw papierem 2000 potem 2500.... potem nałożyłem ten bezbarwny... (troche było jeszcze wgłębienia.... ) ... znowu papier 2500 a potem pasta tempo... tak jak mówiłem z bliska widać ale z daleko albo pod kontem nie ... a jak samochód brudny to tym bardziej .. później jeszcze doczytałem że mógłby być jeszcze lepszy efekt nakładając lakieru poniżej powieżchni oryginalnej tak aby więcej trochę tego bezbarwnego weszło i zostało... wówczas kolor trochę lepiej wyciąga... aha do malowania użyłem małego pędzelka ze sklepu malarskiego za 6 zł. Jeśli chodzi o Ultimate Compound to używam... fajnie działa naprawdę ale z tego co się orientuję jest to zastosowanie tymczasowe... bo to wypełnia rysy ale później się zmywa... no i oczywiście na mniejsze rysy... moja była szeeeroka...
Aha tutaj jeszcze nie użyłem UC na tą rysę przybieram się zrobić zabepieczenie przed zimą zobaczymy jak podziała na tą rysę UC
Komentarz
-
-
Chyba UC jest bardziej agresywny niż Scratch.Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
Komentarz
-
Komentarz